Voor het eerst verliefd op een vrouw

0

Be first to thanks! .


 

Daar stond ze, een prachtige jonge rebelse vrouw waar ik een flinke kriebel van in mijn buik kreeg. Het was in de tijd dat de gabbers eigenlijk net uit waren, ze was er een beetje in blijven hangen. Haar ruige en tegelijkertijd zachte uiterlijk maakte dat ik als een blok voor haar viel. Twintig was ik om precies te zijn en na een mislukte poging tot samenwonen met mijn vriendje, woonde ik weer bij mijn ouders.

Diana Arkeveld

Anna* bleek mij ook wel te zien zitten en niet lang daarna lag ik bij haar in haar rommelige, naar wiet ruikende, slaapkamer in bed. Wat voelde ze ontzettend zacht, haar huid was zo zacht als fluweel. En zodra haar zachte lippen mij kusten leek het alsof mijn hele lijf in vuur en vlam stond. Mijn lichaam ontdooide en ontspande vanuit zichzelf, iets wat ik met al mijn vriendjes daarvoor nog nooit had ervaren.

“Dit was iets wat ik nog nooit had gevoeld”

De wereld draaide op dat moment alleen maar om haar en mij, in dat bed. De geur van haar huid deed mij laten zweven en terwijl ik haar zachtjes aanraakte ging er een warme golf door mijn hele lijf heen. Dit was iets wat ik nog nooit gevoeld had. Het was een warm gevoel, geen lust, onrust of geilheid, maar een teder gevoel van geborgenheid en liefdevolle opwinding. Het voelde als iets wat zo hoorde te zijn.

Met Anna duurde maar even, maar zelfs na 14 jaar kan ik mij haar en onze ervaringen nog precies herinneren. Ze maakte mij aan het twijfelen: ben ik lesbisch? Ik had nooit eerder het idee gehad dat ik interesse had in meisjes. Ik was een enorme fan van de Backstreet Boys en heb altijd vriendjes gehad, een heleboel zelfs. Die heb je toch niet als je lesbisch bent?

“Ze maakte mij aan het twijfelen: ben ik lesbisch?

Ik ging op onderzoek uit en na wat googelen vond ik de jongerenafdeling van het COC in Delft. Mijn nieuwsgierigheid overwon en ik besloot naar een jongerenavond te gaan. Zenuwachtig duwde ik de zware deur van het statige pand aan de gracht open. Wat ik deze avond ervoer was alles behalve wat ik van tevoren had bedacht. Dit was waar ik thuis hoorde, dit was mijn familie. Ik kon helemaal mijzelf zijn. Ik voelde mij niet gek of anders en de andere jongeren snapten precies waar ik mee zat. Zou dit dan het gevoel geweest zijn waar ik al mijn hele leven mee rond liep? Altijd heb ik mij anders gevoeld dan anderen en nooit heb ik er de vinger op kunnen leggen. Ik zag er niet anders uit, ik deed niet anders, ik lag niet buiten de groep en toch heb ik mij altijd anders gevoeld. En nu werd duidelijk waarom. Deze avond zorgde ervoor dat ik mij eindelijk besefte waarom ik mij altijd zo anders heb gevoeld: ik val op vrouwen …

degaykrant

Tags: Coming Out

Comments powered by CComment