Christina Aguilera veroordeelt 'Don't say Gay' wet tijdens optreden

 

Christina Aguilera heeft tijdens haar show op Brighton Pride uitgehaald naar de ‘Don’t Say Gay’-wet die sinds juli in de Amerikaanse staat Florida van kracht is. Aguilera was de headliner op het Brighton Pride Festival in het Preston Park en bracht daar verschillende van haar grootste hits zoals  “Dirty”, “Genie in a Bottle”, “Express” en “Beautiful”.

In juli werd in Florida de homofobe wet van kracht waardoor leerkrachten geen discussies over seksuele oriëntatie of genderidentiteiten meer mogen voeren met hun leerlingen.  De wet kreeg in de VS heel wat kritiek. 

Tijdens het optreden van Aguilera in Brighton werd een montage getoond waarin de impact van de nieuwe wet werd omschreven terwijl de danseressen op het podium borden omhoog hielden met daarop de tekst 'Say Gay’. De videomontage eindigde met de oproep om ‘Gay’ te roepen. Terwijl het publiek dat deed draaiden de danseressen hun borden om en verschenen de woorden “love,” “freedom,” “peace,” “unity,” “identity” en “equality”. (Liefde,vrijheid, vrede, identiteit en gelijkheid)

Aguilera eindigde haar set met het queer-anthem ‘Beautiful’ terwijl ze rondliep met een Progress-vlag. 

Brighton Pride, een van de grootste pride evenementen van het Verenigd Koninkrijk, vierde dit jaar zijn dertigste verjaardag. Zaterdag woonden zo een 300.000 toeschouwers de pride optocht en het festival in het park bij.

Gaylive

Tags: Christine Aguilera

Comments powered by CComment

Articles - FJ Related Plus

Mastodon