Nieuws

Marianne Vos vertelt voor het eerst over haar vriendin

Marianne Vos

 Haar ritzege in de Tour de France en het veroveren van de gele trui maakten veel emoties los bij Marianne Vos. In haar dankwoord sprak zij voor het eerst over haar vriendin. Ze zei te beseffen dat ze nooit eerder had gezegd dat ze op vrouwen valt.

Marianne Vos is 35 jaar en komt uit Brabantse bible belt. Zij was een van de wielrenners die heeft gelobbyd voor de terugkeer van Tour de France Femmes. Na zo’n dertig jaar is de Franse rittenkoers voor vrouwen weer een feit.
Dankwoord

Voor Vos begon die Tour meteen goed. Ze won de tweede etappe en veroverde de gele trui. In haar dankwoord noemde ze haar ouders die aanwezig waren, en voor het eerst nu ook haar vriendin. “Die is hier niet vandaag, maar zowel zij als mijn ouders steunen me met heel hun hart.”
Belangrijk

Vos besefte dat ze nooit eerder had verteld dat ze op vrouwen valt en een vriendin heeft. Nu vond ze het tijd dat wel te doen. “Ik bedank altijd mijn ouders en familie, nooit mijn vriendin. Terwijl zij ook voor mij heel belangrijk is. Zij mag ook in de spotlights staan, al betekent dat niet dat we nu plots dubbelinterviews gaan geven of zo.”

 

WINQ

Tags: Marianne Vos

Comments powered by CComment

Articles - FJ Related Plus

Mastodon