Wiegman ziet 'pijnlijke' KNVB-keuze: 'Ik snap het niet, we doen Leeuwinnen tekort'

11

0 user and 11 guests have thanked.

 

Sarina Wiegman uit haar verbazing over de keuze van de KNVB om na haar vertrek een parttime bondscoach aan te stellen voor de Oranje Leeuwinnen. Opvolger Mark Parsons combineerde zijn job in Zeist tot vorige maand met zijn baan als trainer van het Amerikaanse Portland Thorns.

"Dat vind ik pijnlijk. We hebben zoveel neergezet. Hiermee is een risico genomen om plaatsing voor het WK op het spel te zetten", aldus een uitgesproken Wiegman in het Algemeen Dagblad. "Als ik het op mezelf betrek: ik kan me gewoon niet voorstellen hoe je die twee functies kunt combineren. Het bondscoachschap, zeker in een nieuwe omgeving, slokt zo enorm veel tijd en energie op."

 "Ik vind het moeilijk om te zien dat een bondscoach niet op tijd kan zijn voor een trainingsweek", vervolgt Wiegman. "Die gekozen structuur snap ik niet. Ik vind dat we daarmee ons vrouwenteam tekortdoen. En dat is pijnlijk. Het scheen moeilijk te zijn om een nieuwe coach aan te stellen. Maar het gaat hier wel om één van de twee vlaggenschepen van de KNVB."

Wiegman maakte na de Olympische Spelen de overstap naar de Engelse vrouwenploeg.

voetbalprimeur

Tags: OranjeLeeuwinnen, vrouwen voetbal, Nederlandse Vrouwen Elftal

Comments powered by CComment

Articles - FJ Related Plus