Jet over de liefde: “Het kan twee keer gebeuren, hoera!”

 

Jet wist in de zandbak al dat ze op vrouwen viel. “Ik ben een echte zandbak lesbienne.” Jet verloor haar voormalige partner aan borstkanker. Ze heeft de mazzel gehad om een tweede grote liefde tegen te komen waarmee ze nu al 13 jaar gelukkig is. “Ik heb mazzel gehad. Het bestaat, het kan twee keer gebeuren, hoera!”  

In de jaren ’80 was Jet maatschappelijk zeer actief. Ze demonstreerde en zette zich in voor de emancipatie van homo’s en lesbiennes maar ook voor de strijd voor vrouwen. Door de aidsepidemie heeft ze veel vrienden verloren, maar haar strijdkracht is gebleven. Ook nu zet ze zich in voor de LHBTI- gemeenschap door haar ervaringen te delen in een podcast die het Ouderenfonds ontwikkelde voor studenten Zorg en welzijn.

Podcast

Het verhaal van Jet luister je ook terug in de podcast. Het Nationaal Ouderenfonds ontwikkelde deze podcast als lesmateriaal voor studenten Zorg en Welzijn om de acceptatie van LHBTI-ouderen te stimuleren. In 10 afleveringen vertellen de ouderen zelf aan de toekomstige zorg- en welzijnsmedewerkers over hun ervaringen.

LHBTI

Het Ouderenfonds zet zich met steun van het Blauwe Fonds en ASN Bank in voor sociale acceptatie voor LHBTI’ers. Wij vinden het belangrijk dat alle activiteiten van het Ouderenfonds toegankelijk zijn voor LHBTI’ers. Ook steunen we ouderen die zich niet geaccepteerd voelen door hun omgeving vanwege hun geaardheid. Onze vrijwilligers en medewerkers worden hiervoor speciaal getraind.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Lees meer over LHBTI-ouderen en inclusie.


Ouderenfonds 

Comments powered by CComment

Articles - FJ Related Plus

Mastodon

SJ Xmas