INDIA: Transgender vastgehouden voor dansen op campus van religieuze plaats, plaatst clip

4

0 user and 4 guests have thanked.


 

Een 24-jarige transgender werd gearresteerd wegens het kwetsen van religieuze gevoelens nadat hij naar verluidt op de campus van een moskee in Madhya Pradesh had gedanst en de video op sociale media had geüpload, zei de politie zondag.

"Nanu Vishwas Kinnar werd zaterdagavond gearresteerd en beschuldigd van het kwetsen van religieuze gevoelens met opzettelijke en kwaadaardige bedoelingen op grond van sectie 295 A van het Indiase wetboek van strafrecht", vertelde Talaiya-inspecteurDP Singh aan verslaggevers.

Hij zei dat de autoriteiten van de Moti Masjid een klacht hadden ingediend waarin stond dat de daad van de transgender hun religieuze gevoelens had gekwetst.

"De Kinnar danste op de campus van de Moti Masjid en uploadde de video op sociale media die volgens de klacht viraal ging", zei hij.

Kinnar werd enkele uren na zijn arrestatie op het politiebureau op borgtocht vrijgelaten, aangezien de criminele sectie die tegen hem ingeroepen was, minder dan zeven jaar gevangenisstraf uitnodigt indien veroordeeld door een rechtbank, aldus de politie.

 VRIJ VERTAALD VAN DECCAN HERALD

Comments powered by CComment

Articles - FJ Related Plus