Dit jaar ook Roemeense en Afrikaanse boot tijdens botenparade Pride Amsterdam 2020

1

0 user and 1 guest has thanked.

De organisatie van Pride Amsterdam 2020 heeft vanmiddag de deelnemers van de botenparade bekendgemaakt. Zo vaart er een Roemeense boot mee, een Afrikaanse boot en een boot van de vluchtelingenorganisatie UNHCR van de Verenigde Naties. Tijdens de kick-off werden ook de samenwerkingen met de organisaties en de zes ambassadeurs gepresenteerd in the Student Hotel Amsterdam City.

De komende editie vaart stichting Love Planet, die zich richt op Afrikaanse LHBT'ers, mee met een Afrikaanse boot. Ook vaart een Roemeense boot mee. De organisatie achter deze boot hoopt dat met een deelname aan de botenparade meer aandacht komt voor LHBT-rechten in Roemenië en de rest van Oost-Europa. Daarnaast vaart UNHCR mee, de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties. 'In 70 landen is homoseksualiteit nog strafbaar en velen hebben daarom geen andere keuze dan te vluchten.'

Potentiële deelnemers konden zich van 3 januari t/m 2 februari inschrijven. Een toelatingscommissie heeft de 80 mooiste en meest aansprekende concepten die aansluiten bij het thema 'TAKE PRIDE in us' gekozen voor deelname. Het is dit jaar inmiddels de 25e editie van de Canal Parade, die op zaterdag 1 augustus plaatsvindt.

Samenwerkingen

Ook heeft de organisatie vanmiddag een aantal samenwerkingen aangekondigd, zoals met Booking.com. Daarnaast zal ook de Koninklijke Nederlandse Munt gaat samenwerken met Pride Amsterdam. Voor de 25e editie komt de Koninklijke Nederlandse Munt met een speciale jubileumpenning, waarvan er 5000 regulier zullen verschijnen. Verder zal The Student Hotel City aan de Wibautstraat tijdens de Pride officieel worden omgedoopt tot The Student Pride Hotel. Gedurende de hele Pride zullen er meerdere activiteiten plaatsvinden in het hotel en zullen uitzendingen van Pride TV vanuit het hotel komen.

Zes ambassadeurs

Naast het aantal deelnemende boten en de samenwerkingen zijn ook zes ambassadeurs bekendgemaakt. Onder meer oud-politicus Boris Dittrich, activist Tieneke Sumter en schrijver Peter Wu zullen de Pride Amsterdam dit jaar vertegenwoordigen.

De 21-jarige artiest en activist Robin Ramos uit Utrecht is uitgeroepen tot de 'Youth Pride Ambassadeur'. Youth Pride is de jongerenbeweging van Pride Amsterdam. Ook Sherry Jae Ebere van Trans United Nederland en Mr. Leather Netherlands 2019 Axe Leito nemen dit jaar het ambassadeursschap op zich.

Pride Amsterdam vindt plaats van 25 juli tot en met 2 augustus.


AT5


Comments powered by CComment

Articles - FJ Related Plus