Gronings ziekenhuis heeft als eerste ziekenhuis een compleet vrouwelijke top

17

0 user and 17 guests have thanked.


 Van links naar rechts: Nies Goelema, Judith Blaauw, Margot Boeve en Antoinette Hogenkamp

Het Ommelander Ziekenhuis Groningen heeft als eerste ziekenhuis in Nederland een medisch stafbestuur dat volledig bestaat uit vrouwen.

De medische staf is het orgaan van de artsen die in het ziekenhuis werken. De raad van bestuur die de ‘baas’ is van het ziekenhuis, bestaat wel uit twee mannen. Nederland telt ruim 130 ziekenhuizen.
Het nieuwe medische stafbestuur bestaat uit gynaecoloog Judith Blaauwkinderarts Margot Boeveorthopedisch chirurg Nies Goelema en de voorzitter is klinisch psycholoog Antoinette Hogenkamp.

VerhuizingHet nieuwe stafbestuur zegt met veel enthousiasme te beginnen. Voorzitter Antoinette Hogenkamp: ,,Het Ommelander Ziekenhuis is in beweging. In de zomer verhuizen we naar nieuwbouw in Scheemda. Deze verhuizing is meer dan alleen een locatieverandering. Voor ons is er ook de uitdaging om de zorg zelf te ontwikkelen. Met kortere lijnen zowel naar patiënten als naar andere zorgverleners. Als ziekenhuis moeten we ervoor zorgen dat we blijven innoveren, maar ook dat we verankerd blijven in de regio. We zijn zeer gemotiveerd daar mede vorm aan te geven.”


De Ommelander Ziekenhuis Groep (OZG) bestaat uit twee ziekenhuizen in Noord-Oost Groningen. De organisatie is in september 2008 ontstaan uit een fusie tussen het Delfzicht Ziekenhuis in Delfzijl en het St. Lucas Ziekenhuis in Winschoten.


Er komt een nieuw ziekenhuis in Scheemda. Zodra dit gereed is zullen de ziekenhuizen in Delfzijl en Winschoten worden gesloten.


Het Ommelander Ziekenhuis steeg afgelopen jaar in de Ziekenhuis Top 100 naar plek 33. 

AD

Tags: Real Women

logofmoud feromoon.info since 2005 and fero.tips are the same. CONTACT
Alle bronnen van deze site worden verzameld via internet, geen video-opslag, geen opname, uploaden.