30 jaar na Cool Runnings kwalificeren de Jamaicaanse bobsleevrouwen zich voor de Spelen

0

Be first to thanks! .


 Het wonderlijke verhaal van de Jamaicaanse bobsleeërs die zich kwalificeerden voor de Olympische Spelen van 1988 werd uiteindelijk verfilmd in 1993 in de film Cool Runnings en nu, 30 jaar na het eerste hoogepunt, is het real life vervolg een feit: de Jamaicaanse bobsleevrouwen hebben zich gekwalificeerd voor de Olympische Spelen van Pyeongchang.

In de jaren '80 moesten de mannen het nog doen met reserve bobs van andere landen, maar sindsdien is er aardig aan de weg getimmerd in het Caribische land. Na de Spelen van Sotsji is er flink geïnvesteerd in de vrouwentak van de sport en dat leidde vannacht tot de kwalificatie. ,,Dit is één van de mooiste momenten uit mijn leven", vertelt Carie Russel, remmer van het team. De piloot van de bob, Jazmine Fenlator-Victorian, kwam al eerder uit op de Olympische Winterspelen. In 2014 bestuurde zij de bob van Amerika. ,,Pyeongchang is net zo speciaal als mijn eerste spelen. Ik vertegenwoordig nu mijn thuisland en schrijf geschiedenis."

Ook de mannen maken nog kans op de Spelen. Op de internationale ranking staan ze nu 31ste, één plek boven de benodigde plaats.

ad

Tags: Vrouwen

logofmoud feromoon.info since 2005 and fero.tips are the same. CONTACT
Alle bronnen van deze site worden verzameld via internet, geen video-opslag, geen opname, uploaden.