Sunny Bergman en Gloria Wekker op kieslijst Bij1

0

Be first to thanks! .

 Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen in 2017 behaalde Simons in Zuidoost zeer goede resultaten. © ANP

Bij1, de politiek partij die onder leiding van activist Sylvana Simons wil meedoen aan de raadsverkiezingen, heeft op nieuwjaarsdag een kieslijst vol bekende Amsterdammers gepresenteerd.

Simons, die zelf lijsttrekker is, heeft onder meer Pride-ambassadeur Ana Paula Lima (plek 4) auteur Anousha Nzume (plek 11), documentairemaakster Sunny Bergman (plek 16) en emeritus-hoogleraar Gloria Wekker (17) aangetrokken. Ook voormalig SP-senator Anja Meulenbelt staat op de lijst. Fero heeft haar twijfels omtrent de laatstgenoemde. Zal ze er wederom zitten om de hoofddoeken te bevorderen?

In de top tien staan iets onbekendere kandidaten zoals voormalig Occupy-demonstrant Jazie Veldhuyzen en Vayhista Miskin, die eerder de jongerenraad van Zuidoost leidde. Simons noemt haar lijst: "een prachtige groep mensen die het Amsterdam representeren zoals wij het kennen. Kleurrijk en divers."

Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen in 2017 haalde Simons met haar toenmalige partij Artikel1 geen kamerzetel, maar in het Amsterdamse stadsdeel Zuidoost behaalde zij zeer goede resultaten. Bij elf stembureaus werd Simons de grootste en haalde haar partij in potentie genoeg stemmen voor een of meerdere raadszetels.

Simons woont nu nog in Duivendrecht, maar zal bij haar formele kandidaatsstelling een intentieverklaring inleveren dat zij naar Amsterdam wil verhuizen.

Ook het verkiezingsprogramma van Bij1 is maandag gepubliceerd. De partij wil onder meer dat de gemeente uitingen van Zwarte Piet, bijvoorbeeld bij winkeliers, actief gaat bestrijden. Daarnaast zou 50 procent van de nieuwe woningbouw in de stad bestemd moeten worden voor sociale huurders, vindt de partij.

De gemeenteraadsverkiezingen zijn op 21 maart 2018.Tags: Gloria Wekker, Sylvana Simons, Bij1, SunnyBergman

logofmoud feromoon.info since 2005 and fero.tips are the same. CONTACT
Alle bronnen van deze site worden verzameld via internet, geen video-opslag, geen opname, uploaden. 

SJ Xmas