Oranje Leeuwinnen benoemd tot Ridder

15

0 user and 15 guests have thanked.


 De voetbalsters van het Nederlandse vrouwenelftal zijn woensdag bij een ontvangst door premier Mark Rutte en minister Edith Schippers (Sport) allemaal benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Dat gebeurde tijdens een bijeenkomst in het Catshuis.

De speelsters en de bondscoach kregen de onderscheiding voor het behalen van de Europese titel, de afgelopen zomer in eigen land.

,,Jullie hebben gezorgd voor het hoogtepunt van een mooie sportzomer'', zei Rutte tegen de selectie. ,,Met het winnen van het Europees kampioenschap hebben jullie Nederland een prachtig cadeau gegeven. Iedereen heeft genoten. Voor de eerste keer zijn de Nederlandse voetbalvrouwen Europees kampioen geworden. Nog nooit zijn zoveel toeschouwers op een EK afgekomen. In huiskamers, kroegen en pleinen zijn jullie wedstrijden massaal gevolgd.''

Felicitaties


De premier feliciteerde ook aanvalster Lieke Martens en bondscoach Sarina Wiegman, die maandag werden gekozen tot beste speelster en beste coach van een vrouwenteam van de wereld.

Na hun bezoek aan het Catshuis werden de voetbalsters ook nog ontvangen door koning Willem-Alexander op Paleis Noordeinde.AD

Tags: OranjeLeeuwinnen, Nederlandse Vrouwen Elftal

 
blank
logofmoud feromoon.info and fero.tips are the same. CONTACT
personal trainers Noémia Grot & Ginger Guttmann founders & owners of PT020
Personal trainers Noémia Grot & Ginger Guttmann founders & owners of PT020 .