Filmpremière ter ere van 30 jaar Homomonument

5

0 user and 5 guests have thanked.Op 5 september is het precies dertig jaar geleden dat het Homomonument in Amsterdam in gebruik werd genomen. Ter gelegenheid van dit jubileum gaat 's avonds - bij het monument - de documentaire Monument van Trots in première.

Het monument was in 1987 het eerste monument ter wereld in zijn soort, met een prominente plek in de openbare ruimte. Ter gelegenheid van drie decennia Homomonument maakte regisseur Sebastiaan Kes de documentaire Monument van Trots, een film over de roze revolutie in Nederland, zowel vroeger als nu.

 
 De documentaire gaat over de roze revolutie in
Nederland
Openlucht
De documentaire zal om 20.30 uur - in de geest van het monument - in de openlucht worden vertoond en vrij toegankelijk zijn voor iedereen. De avond wordt gepresenteerd door Dolly Bellefleur. Ontwerpster Karin Daan en initiatiefnemer Bob van Schijndel zullen bij de première aanwezig zijn. Niet in de mogelijkheid om erbij te zijn? AT5 zendt de documentaire dezelfde dag om 21.00 uur uit.

Naast de documentaire zijn onder de titel Monument van Trots ook een tentoonstelling en een website ontwikkeld. De tentoonstelling is de komende maanden te zien in de Centrale OBA (10 augustus t/m 12 september) en OBA Slotermeer (14 september tot 29 oktober en gaat vervolgens - met de documentaire - op reis door Nederland.

Parool

Tags: Homomonument

 
blank
logofmoud feromoon.info and fero.tips are the same. CONTACT
personal trainers Noémia Grot & Ginger Guttmann founders & owners of PT020
Personal trainers Noémia Grot & Ginger Guttmann founders & owners of PT020 .