Wiegman kijkt uit naar 'heel speciaal' weerzien met Oranje Leeuwinnen

 
 
 Voor Sarina Wiegman wacht vrijdagavond een bijzondere wedstrijd. De bondscoach van het Engelse vrouwenelftal neemt het in Leeds op tegen de Oranje Leeuwinnen.( Op Npo3 en ESPN om 21:00)

Op haar persconferentie werd Wiegman gevraagd hoe ze uitkijkt naar het treffen met haar oude ploeg. 'Het is een heel speciale wedstrijd. Ik kom natuurlijk uit Nederland en heb vele jaren met die ploeg gewerkt. Nu zit ik bij Engeland. Het wordt een heel bijzonder duel voor mij. Het is ook leuk om het team weer te zien', aldus Wiegman.

 

De bondscoach werd ook gevraagd of er twee favorieten voor het EK tegenover elkaar staan in Leeds. 'Het zijn twee sterke teams. Wij spelen het toernooi natuurlijk in eigen huis, maar Nederland is de titelhouder. Maar de sport heeft zich dusdanig ontwikkeld dat er veel meer favorieten voor het EK zijn', vindt Wiegman.

'Ook voor Nederland wordt het hun eerste wedstrijd in de voorbereiding op het EK', vult ze aan. 'Wij verwachten hun sterkste elftal. Het wordt goed om te zien hoe onze speelstijl overeind blijft tegen een goede tegenstander. We willen winnen, maar ook een verbetering van onze speelstijl zien. Hopelijk winnen we en geeft dat ons een boost voor het zelfvertrouwen.'

VN

Tags: OranjeLeeuwinnen, Nederlandse Vrouwen Elftal

Comments powered by CComment

Articles - FJ Related Plus

Mastodon