Trailer van de film The United States vs. Billie Holiday

5

0 user and 5 guests have thanked.

billie en tallulah

 

Billie Holiday, het bisexuele jazz icoon haar leven is voor menig artiest een inspiratie geweest en anderen hebben haar als voorbeeld. Zelf was ik bijvoorbeeld direct onder de indruk van Macie Gray. haar stem klinkt eender als de ons in de jaren vijftig ontvallen wereldster.

Nu heeft Macie Gray wel iets overeen met Billie en wel het overmatig drugsgebruik.

Nu weten we dat de zwarte wijken expres indertijd overwoekerd zijn geraakt door de drugs die de Amerikaanse autoriteiten misbruikten om onze brada's en sisa's aldaar lamlendig en als zombies door het leven te laten gaan

Diana Ross heeft in 1972 nog een rol gespeeld in een biografische film over Billie's leven. Het al bekende 'Ladies Sings The Blues':

Deel één:

Deel twee

Na een kleine 50 jaar volgt er weer een biografische film over Billie's leven met Andra Day als Billie Holiday en onder andere Natasha Lyonne als Tallulah Bankhead. Met Tallulah heeft ze  in real life een heftige romance heeft gehad.
En natuurlijk hebben wij de trailer voor jullie:

De film zal 26 februari dit jaar nog in premiere gaan op het HULU netwerk in de V.S. Natuurlijk de volgende dag hier op fero.tips

Pssst! indertijd was er een groep dames en heren LGBT'ers met een zwarte of caribische achtergrond en die heette 'Strange Fruit'. De discriminatie vierde toen ook hoogtij binnenin de groep LGBT'ers in Nederland. Gelukkig is dat verbeterd.


Comments powered by CComment

Articles - FJ Related Plus