blank howtowatchPinkBruin 190

Aids: Vluchten kon niet meer

36

0 user and 36 guests have thanked.KLM is woest om de documentaire Aids: Vluchten kon niet meer die de VARA op 18 oktober 2012 heeft uitgezonden. Dat schrijft de luchtvaartmaatschappij in haar personeelsblad Wolkenridder. De film geeft een incorrect beeld, vindt KLM. “Het is een suggestieve film die ten onrechte de indruk wekt dat vliegend personeel aids naar Nederland heeft gebracht en dat met name KLM’ers het virus hebben verspreid. KLM distantieert zich nadrukkelijk van dit onjuiste beeld”, zo laat ze weten.

Met de film wil filmmaakster Hetty Nietsch de vele homoseksuele KLM-stewards herdenken, die in de jaren 80 aan aids zijn overleden. “Een vergeten groep”, zegt ze.

In de film vertelt hoogleraar infectieziekten Joep Lange(r.i.p.) dat de eerste patiënten allemaal homoseksuele mannen waren. “Velen werkten ook bij luchtvaartmaatschappijen, met name bij de KLM. Op zich niet verwonderlijk dat die stewards allemaal besmet werden, want die reisden de wereld over en hadden seks op verschillende plaatsen en brachten het virus mee.”

Nietsch blijft erbij dat vooral KLM’ers in Nederlandse ziekenhuizen als AMC werden opgenomen. “Waarschijnlijk nadat ze besmet raakten op vliegbestemmingen als Rio de Janeiro, San Francisco en Sydney. Maar KLM wil dat blijkbaar doodzwijgen. Alle medewerking aan de documentaire is geweigerd“, zegt ze.

Tags: AIDS,, Hetty Nietsch, Kathleen Ferrier, NL spoken, Joep Lange

 
blank
logofmoud feromoon.info since 2005 and fero.tips are the same. CONTACT
personal trainers Noémia Grot & Ginger Guttmann founders & owners of PT020
Personal trainers Noémia Grot & Ginger Guttmann founders & owners of PT020 .